Οδηγός μεγέθους δαχτυλιδιού

Βρείτε το μέγεθος του δαχτυλιδιού που θέλετε

Θέλετε να αγοράσετε ένα δαχτυλίδι και δεν ξέρετε τον αριθμό σας; Υπάρχει λύση!
Επιλέξτε μία από τις 2 μεθόδους μέτρησης και βρείτε τον αριθμό που σας ταιριάζει.

1ος τρόπος

Χρησιμοποιήστε το αγαπημένο σας δαχτυλίδι
Βρείτε το δικό σας δαχτυλίδι που σας ταιριάζει, έχει την καλύτερη εφαρμογή στο δάχτυλο που θέλετε να φορέσετε το νέο σας δαχτυλίδι και μοιάζει με το δαχτυλίδι που θέλετε να αγοράσετε.
Μετρήστε την εσωτερική απόσταση του δακτυλίου με χάρακα (εσωτερική διάμετρος)
Στο διάγραμμα μεγεθών που ακολουθεί, βρείτε τη στήλη “Διάμετρος” και αναζητήστε την εσωτερική διάμετρο που αντιστοιχεί στη μέτρησή σας. Από εκεί θα βρείτε το μέγεθος του δαχτυλιδιού που ταιριάζει στη διάμετρό σας. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε την ακριβή διάμετρο, επιλέξτε αμέσως τη μεγαλύτερη.

2ος τρόπος

Μετρήστε την περιφέρεια του δακτύλου σας
Πάρτε μια κορδέλα ή μια μεζούρα.
Τυλίξτε το γύρω από το δάχτυλο στο οποίο θέλετε να φορέσετε το δαχτυλίδι που σας ενδιαφέρει, χωρίς να το σφίξετε και χωρίς να είναι εντελώς χαλαρό, μέχρι η μια άκρη να συναντά την άλλη.
Μόλις εφαρμοστούν τα 2 άκρα, σημειώστε το σημείο επαφής με ένα μαρκαδόρο.
Ανοίξτε την κορδέλα σε ευθεία γραμμή και με ένα χάρακα μετρήστε την απόσταση μεταξύ των 2 άκρων σε χιλιοστά (mm) ή αντίστοιχα δείτε το μήκος που δείχνει η μεζούρα στο σημείο που σημειώσατε.
Στο διάγραμμα μεγεθών που ακολουθεί, βρείτε τη στήλη “Περιοχή” και αναζητήστε το μήκος που αντιστοιχεί στη μέτρησή σας. Από εκεί θα βρείτε το μέγεθος του δαχτυλιδιού που ταιριάζει στο μήκος σας. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το ακριβές μήκος, επιλέξτε το αμέσως μεγαλύτερο.